om våren

En rolig grej för mig är att jag är med bok igen. Tillbaka till henne har tagit evigheter att försöka komma över, och jag har till slut accepterat att hon alltid kommer att finnas där. Kan inte bli ersatt, bara få sällskap i mitt författarhjärta, och sällskapet har äntligen börjat växa på mig. Jag hade därför kunnat göra ”Jag sitter på min stol och skriver bok” som ett fjärde alternativ i den för övrigt olidligt spännande omröstningen om denna bloggs videodebut, men det hade blivit en så hemskt tråkig video så jag besparar er det. Vid behov får ni fråga Coachen hur det ser ut, när jag mest är en rygg och ett knatter på mitt tangentbord.

En rolig grej för både mig och er kanske, är att jag inom kort tänker bevista både Uppsala pride och HBTQ-festivalen i Göteborg med ett gäng föreläsningar och författarsamtal. Där får jag äntligen chansen att läsa högt ur källmaterial såsom den 100 år gamla tidningen Rösträtt för kvinnor, spekulera kring lesbianism vid förra sekelskiftet, prata om det förlösande i Hannas fördomsfulla bitterhet och läsa mina favoritbitar ur Tillbaka till henne för den som vill komma och lyssna.

Lördagen den 19 maj kommer detta att ske i Slottsbiografen i Uppsala klockan 12.30. Ta med era vänner, fråga mig grejer!

HBTQ-festivalen i Göteborg kommer att pågå 31 maj till 3 juni, där jag både kommer att prata om Tillbaka till henne och om en del annat. Mitt andra seminarium kommer nämligen att handla om vägen till bokkontrakt. Dels om hur jag själv gick från att blogga anonymt till att faktiskt kunna presentera mig som författare. Dels lite om förlagsbranschen, bokmanus och möjligheter för aspirerande författare, eftersom jag har märkt att det kommer en del skrivintresserade på mina seminarier. Återkommer om tider.

Om du också tycker att det låter roligt, sprid gärna idén att gå på seminarier bland dina kamrater. Det är ensamt att skriva. När jag väl släpper ut mig själv är jag himla glad att träffa er!

Dela vidare inlägget
Andra poster