Min första publicerade text

Det här lilla urklippet från ÖP fann jag i en låda min mor lämnade hos mig i helgen. Jag antar att det besvarar frågan jag alltid får och alltid försöker nyansera: ”Är du en politisk författare?”

image

Det jag minns bäst av hela händelsen är det faktum att jag vid publiceringen inte alls var nio år. Jag var åtta år och 361 dagar, på ett ungefär. På baksidan av dikten vi skickade in hade någon av mina föräldrar skrivit ”Sara Lövestam 8  år (fyller 9 år den 13 juli)” och trots att publiceringen skedde runt den nionde juli hade de skrivit i tidningen att jag redan var nio. De kunde väl aldrig ljuga i tidningen? De måste ha läst fel. Men inte kunde journalister läsa fel? Mina föräldrar förklarade att de nog tyckte att jag i princip var nio år redan, trots att det magiska datumet var ett par dagar bort. Jag minns min bestörta reaktion på detta tankesätt. Jag var ju inte nio. Inte ens i princip.

Tofflan, Coachen med flera har för övrigt varit mycket muntra över formuleringen ”släpp inte ut några gaser hur ni vill”.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster