Sigtuna litteraturfestival

Jag hinner knappt börja prata om prepositioner med mina elever förrän det är dags för nästa litteraturevenemang, denna gång i min barndomsstad Sigtuna. (Ja, jag har många barndomsstäder, det är inget trick för att få så många lokaltidningar som möjligt att skriva om mina böcker.)

I samma lilla stad där jag en gång i tiden lånade hundratals böcker på Sigtunastiftelsens bibliotek och tätade mitt eget språk med ord av Ulf Stark, Maria Gripe, Michelle Magorian – i samma stad ska jag nu sitta och prata om mitt  författarskap och min tegelstensroman i sällskap av Ulf Stark, Ilon Wikland och ett helt gäng andra författare, illustratörer, runristare, egenutgivare, sagoläsare och professorer.

Det är den 18 augusti som det händer, och om man känner för att peppas på att åka dit kan man också läsa den här entusiastiska bloggen eller gå in på festivalens hemsida, där också programmet går att ladda hem.

Sigtuna ligger ungefär mellan Stockholm och Uppsala, och från båda dessa städer går det att ta sig via kollektivtrafiken. Från Stockholm åker man till Märsta med pendeltåget och tar bussen till Sigtuna. Det tar ungefär en timme och en kvart, men eftersom man är så litteraturintresserad sitter man och läser en bok under tiden och då går det fort.

Om du till exempel sitter i Ljusdal och har svårt att ta dig till Sigtuna den 18 augusti, misströsta inte. Jag kommer till Ljusdal i september.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster