kusinen

På min mammas nya mans dator finns det ett fotofilter, som han kallar ”det amerikanska filtret”. I förrgår var han snäll nog att ta några nya bilder på mig, efter att några av er idkat påtryckningar kring det faktum att alla mina bilder är 2-3 år gamla, och efter att ha redigerat bakgrund och sparat bilderna lämnade han dem till mig. Inklusive en med det amerikanska filtret.

Jag berättar det här om filtret för att ni inte ska bli rädda. Jag blev rädd. Coachen frågade om det var min kusin.

kusin

Jag tänker mig att hon skriver chic-lit och sexspalter där jag skriver relationsromaner och krönikor. Om jag går på Friskis och Svettis så är hon cheerleader, och om jag dricker O’boy dricker hon soya frappucino. Jag tänker att det vore kul att träffa henne, men undrar om jag någonsin skulle lära känna henne. En sak är i alla fall säker: om mitt liv någonsin blev en film, skulle hon ha större chans än jag att spela mig.

0 svar

  1. Sara: äntligen har jag tagit nästa steg och gått frånstöt läsa din blogg till att handla och läsa bok. Läser nu ”I havet…” med klump i magen. Jag jobbar som relationsåklagare och håller just nu på med ett incestärende med bla mkt litet barn. Jag borde ha läst på baksidan först för att förbereda mig för nu är det mkt pedofiler i mitt liv! Men hu så bra du skriver om det. Hur har du lärt dig så mkt om pedofilers tillvägagångssätt? Svara gärna på mailen. /A

    1. Hej Awen! Jag svarar här eftersom jag har fått frågan av fler, men skickar till din mejl om du inte ser det här.

      Jag har lärt mig om tillvägagångssättet (och även retoriken) hos människor som förgriper sig på barn på några olika sätt. Tack och lov är inte egna erfarenheter ett av dem. Däremot har jag många vänner som råkat ut för ruskiga saker som barn, och jag har en tendens att fråga och försöka komma till botten med vänners och partners bakgrund. Jag vet inte om det är på grund av deras berättelser som jag har slängt mig över dokumentärer och internetsidor som handlar om övergrepp mot barn, men det är i alla fall något i det som har fått mig att vilja ta reda på mer. Inte minst för att försöka se hur gärningsmännen själva förklarar övergreppen, och hur de berättigar dem för sig själva.

      Tack för berömmet, och jag hoppas att din klump i magen modifierades när du kom vidare i boken! 😉

  2. Det första jag tänkte i dessa Twilight-späckade tider var att du på den amerikanska versionen har fått tag på linser som säger ”vegeterianvampyr har just ätit”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster