helt utan verbavgift

Jag lånar ett syftningsfel jag nyligen läste, och berättar att jag, som nystartat aktiebolag, får en hel del så kallade ”erbjudanden”.

Som följande: ”Bolagsverket har informerat oss om att du startat företaget Sara Lövestam AB. Du har nu 30 dagar på dig att ansöka om ett gratis domännamn som du kan använda på Internet (…) Som nystartat företag har du rätt att ansöka om ett domännamn helt utan kostnad. Domännamnet blir registrerat i ditt namn och du betalar ingen registreringsavgift (värde 950:-)”. (Eftersom saralovestam.se är upptaget, föreslår de att jag ska beställa domänen sara-lovestam.se.)

Erbjudandet är inte den värsta bluffen jag har läst (förutom att det skulle kosta 950 spänn att registrera en domän och lite annat finstilt), men som språkvetare blir jag fascinerad, nästan inspirerad. Filar på mitt eget erbjudande:

Bolagsverket har informerat oss om att du startat företaget XX. Du har nu 30 dagar på dig att ansöka om att i din verksamhet gratis använda kopulaverb registrerade i Svenska Akademiens Ordlista.

Som nystartat företag har du rätt att ansöka om kopulaverb helt gratis. Kopulaverben kan användas på Internet, i brevkontakter eller i muntliga kontakter med kunder. Du betalar ingen verbavgift (värde 1095:-) och förbinder dig inte till någonting.  I erbjudandet ingår:

– Verbformerna presens och preteritum (för infinitiv tillkommer en mindre avgift på 39:-)
– Fem instruktioner med tydliga exempel på hur du kan använda kopulaverb. Inga förkunskaper krävs.
– Tillgång till Svenska Akademiens Ordlista på Internet, med oändliga möjligheter att kombinera dina kostnadsfria kopulaverb.
– Ditt företagsnamn i kombination med fritt valt kopulaverb i ett sms du kan kopiera och sprida gratis.

Efter hundra dagar kontaktar vi dig för att höra om du vill fortsätta. Tackar du ja, blir månadskostnaden 295 plus moms. Tackar du nej, säger vi upp ditt abonnemang och du är inte uppbunden till något avtal som du behöver säga upp. Du behåller dessutom rätten att använda ett valfritt kopulaverb i preteritum, även efter att prövoperioden löpt ut. Beställ ditt kostnadsfria abonnemang på kopulaverb här nedan och skicka talongen till Sara Lövestam AB.

ps. Om alla läsare av den här bloggen inte vet vad ett kopulaverb är, så kan jag tala om det för er mot en administrationsavgift på 99 :- (värde 179:-).

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster