Lucka 4: en bit ur en spökhistoria

Idag skulle det förvisso inte bli någon lucka i icke-julkalendern med tema ”saker som dykt upp i flytten” – men i en av lådorna med böcker som packats upp under helgen låg ett skolhäfte från tredje eller fjärde klass med en spökhistoria i. På en av sidorna hittade jag ett sådant koncentrat av icke åldersadekvat språkbehandling, att det nog får bli en lucka även idag.

Handskriven sida med texten: "Den här kan det bli bekymmersamt att läsa ut. Men nu var det för sent, tyckte jag. Jag hade slagit mej i backen på att läsa den. Från början till slut. Jag var ju en baddare på att läsa, och när jag hade läst ut boken, så visste jag en del om spöken. Drycker hade jag läst en helt del om, så det var inte svårt att blanda ihop en sömndryck. Sen gavj ag den till vakterna. Och väntade. För drycken var tidsinställd. Och kan ni tänka er vad jag gjorde sen? Jo, jag väntade.

Bekymmersamt! Slå sig i backen! Baddare! Påminn mig om att åter börja använda ord som jag ledigt slängde mig med i tioårsåldern!

I morgon ska jag åka till Kungsängen och föreläsa för lärare, så då blir det helt säkert ingen lucka i den här ”julkalendern”.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster