Lucka 14: anföringsverb

Den här gamla skrivboken dök upp i flytten och kvalificerar sig därför till en lucka i denna julkalender på tema ”saker som dykt upp i flytten”.

Jag hade som barn för vana att ta en skrivbok som jag fått i skolan, klippa bort de redan skrivna sidorna och använda de tomma sidorna åt mina berättelser eller i det här fallet: skrivhjälp.

Boken hade tidigare använts till OÄ, vilket hjälper oss att datera den till låg- eller mellanstadiet (troligen mellan). Skrivhjälpen består av denna sida med anföringsverb samt en sida med synonymer till ”log”.

Man hade kunnat tro att jag inte fick skrivböcker av mina föräldrar. Det skulle jag säkert ha fått, men jag har hela livet betett mig som om det är kris i landet, jag inte kan räkna med undsättning och varje papperslapp måste tagas tillvara. Resultatet ser vi nu, när jag inte ens trettio år senare nänns slänga denna ”skrivhjälp”. ”Den kommer aldrig att behövas” suckar ni kanske nu, men vänta bara tills ni tröttnat på era sade och krisen har drabbat landet så att synonymlistan i Word slutat fungera!

0 svar

 1. Hej
  Det här är verkligen en mycket rolig och underhållande adventskalender. Jag älskar den!
  Synd att jag kan inte förstå allt, min svenska är inte så bra.
  Vad är anföringsverb?
  Jag ser fram emot nästa luckan!

 2. Hej!
  Jag älskar den här julkalendern! Den är mycket rolig, spännande och fylld med överraskningar.
  Synd att min svenska är inte så bra.
  Vad är anföringsverb?

  1. Tack för de fina orden om min skraltiga julkalender! Anföringsverb är verb som används för att visa att någon säger något. Om jag säger ”Peppe ropade: Glöm inte tomteluvan!” så är ”ropade” ett anföringsverb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster