Detta har hänt (och här kan du prenumerera på fortsättningen)

Som ni ser blåser förändringens vindar och jag har med hjälp av Frida på Iver.nu blivit med ny hemsida. Eftersom den är så fruktansvärt avancerad lyckas jag inte lägga till en sån där prenumerera-knapp, och eftersom Frida inte är min permanenta slav/anställda kan jag inte kräva mer av henne. Men titta, i blogginlägget kunde jag lägga en knapp i alla fall! Om ni börjar prenumerera får jag väl ta och skriva några blogginlägg så att vi vet att den fungerar.

Säg gärna till om ni upptäcker något annat som inte fungerar på denna hemsida, så ska jag göra vad jag kan.

Jag inser att ny blogg (om än med alla mina gamla blogginlägg importerade) kräver någon form av uppdatering, inte minst för att mitt senaste blogginlägg före flytten var i december 2024. Detta har hänt:

 • Jag har börjat måla! Se inlägget jag redan hunnit publicera på denna blogg. Det tog mig med förvåning, inte minst för att jag började måla när jag var på besök i Värmland och inte hade något att måla med. Detta är det enskilt bästa som har hänt i mitt liv under 2023 (utöver att jag blev utskriven från onkologen).
 • Twitter har bytt namn till det anonyma X och logotyp till Hemtex onda tvilling, vilket visat sig vara hyfsat rättvisande då själva plattformen blivit något av en trollhåla. Lite som när Riddar Kato valde att hålla sig med en klo av järn. Tror ni mig inte, prova att skriva till exempel ”invandrare är människor” och se vad som händer. Men stanna inte där för länge, ni riskerar att bli deprimerade av all gaslighting och djävulens lilla advokatarmé. Prenumerera på min blogg i stället, om det nu fungerar.
 • Folk har i allmänhet blivit helt galna. Eller? Vet vi ens huruvida folk har blivit galna så länge vi absorberar omvärlden via ett filter- bubbel- och stundom AI-styrt nät?
 • Jag har börjat skriva på tre böcker. Började egentligen skriva på dem för länge sedan, men eftersom jag har så många krönikörsjobb och föreläsningar har jag inte hunnit avsluta en enda. Det är egentligen bedrövligt, med tanke på att det är författande jag svarar att jag ägnar mig åt, när jag får frågan. Ännu mer bedrövligt är det om man betänker att jag redan fått förskott för en av böckerna. Men om jag lyckas skaka loss lite mer tid ska det komma en språkbok, en roman och en ungdomsbok inom kort, vilket i litteraturvärlden är två år.
 • Jag har gett ut en bok också, kom jag på nu. Jag klassar den som ett grammatikäventyr för barn 6-9 år, och inser att den udda genren gör det svårt att greppa på så lite information. Men ni kan alltid provläsa den på Bokus (klicka på provläs) för att se om det är något för er eller barn i er närhet. Bilderna har den superbegåvade Marcus-Gunnar Pettersson gjort!
 • Jag och Mian Lodalen har avslutat vår podd. Det är det knappt någon som vet, eftersom vårt hejdå-avsnitt blev kvar i redigeringsfasen, vilket i praktiken innebär att vi har ghostat alla våra lyssnare. Men vi informerade alla som stöttade oss på Patreon, vilka egentligen var de enda vi hade skyldigheter gentemot. Betala eller sväva i ovisshet, höll jag på att säga, men nu har jag ju berättat det gratis.
 • Jag och min amerikanska kompis Isabelle har startat en podd. Den heter Livet på lätt svenska och riktar sig till folk som studerar svenska, men vi har upptäckt att vi också har en del lyssnare som redan kan svenska! Det är inget vi kommer att agera mot.
 • Jag har skrivit en animerad tv-serie på lätt svenska för UR. Vid närmare eftertanke är det kanske därför jag inte skrivit klart några böcker? Den kommer att heta Grannar och kommer på UR i vår. Då får ni veta mer, här i mitt nya bloggtillhåll.
 • Vi har fått en ny inneboende. Redan på intervjun frågade hon hur vi ställer oss till pepparkakshus, och jag har idag rört ihop kristyr på två äggvitor inför våra storvulna planer.
 • Jag har bott ett år i mitt nya hus. På den tiden har vi (okej inte alltid just vi) avväxlat och rivit en vägg, lagt nytt golv, byggt en annan vägg, bytt ytterdörr, målat några väggar, bytt spis, kyl och frys, gjort om en toalett till badrum, installerat bergvärme och byggt ett växthus. Men den största bedriften var nog ändå att jag lyckades skänka bort en ilsket taggig berberisbuske på Blocket, till en otrolig människa som kom och grävde bort den. I dess ställe växer nu en svartvinbärsbuske, om man med ”växer” menar att den står kal och snötäckt och inväntar vår och förhoppningsvis liv. Jag har aldrig fått en bärbuske att överleva på landet, men jag ger inte upp hoppet om hemplockade vinbär. Jag planterade den ovanpå en massa bokashi, vilket jag hoppas var ett bra drag.
 • Jag har börjat med bokashi.

Det sammanfattar väl det mesta. Med tillförsikt ser vi fram emot en ny tid på denna nya blogg och hoppas att den nya bloggprenumerationen fungerar, att jag och min inneboende får till ett snajdigt pepparkakshus, att folk visar sig vara något annat än troll, att min buske får vinbär, att UR-serien och podden kan hjälpa någon med svenskan, att bokmanuset jag redan fått förskott på blir färdigt, att jag kan åstadkomma en utställning under 2024 och att alla ni läsare har något gott att se fram emot i livet!

Det här inlägget skulle man kanske ha skrivit vid nyår ser jag nu.

13 svar

 1. Åhå, gratulerar till nya [allt – aktiviteter, näthem, onkolog-utskrivning!] ! 🎉
  …och det om nytt näthem förklarar varför jag fått klumpvis uppdateringar nu under loppet av typ två dagar. 😅
  (Jag följer dig via [saralovestam.se/feed] och [saralovestam.se/comments/feed], och det fungerar uppenbarligen fortfarande, om än hjälpligt, men om det fortsätter att ”klumpa” sig ska jag nog leta upp hur jag får med ö-prickarna.)

  1. Haha förlåt! Det kan hända att du fortsätter få sådana, eftersom saralovestam nu pekar till saralövestam. Eventuellt styr jag om allt så att saralövestam i stället pekar till saralovestam, vi får se. Hav överseende med eventuella barnsjukdomar och försök se varje oavsiktlig notis nu när jag försöker bemästra denna nya sida som ett vänligt hej från mig!

 2. åh betyder det att det finns hopp om Grejen med informationsstruktur!!!
  Jag känner ett sånt starkt existentiellt behov av den…

 3. Kul med blogg! Jag ville skriva något skojigt om bokashis orkester men kom inte på något så ordvitsen lämnas istället som en övning till läsaren. Eller författaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster